Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Majskyckling med dragonsky
Ingredienser:
4 st majskycklingfiléer
500 g färskpotatis
400 g sommarprimörer (tex. späda morötter, vårlök och grön sparris)
Sås:
2 dl vitt vin
2 msk konc. kycklingfond
1 tsk ljust muscovadosocker
0,5 dl matlagningsgrädde
0,5 fransk dragon
Gör så här:
Koka potatisen tills den nästan är klar. Stek kycklingen på skinnsidan tills den fått fin färg, vänd och stek färdigt. Ta upp filéerna och häll i vinet. Fyll på med kycklingfond och socker. Sjud tills hälften återstår och häll sedan på grädden. Sjud såsen en stund till. Mixa såsen slät tillsammans med dragon. Lägg i kycklingen och håll den varm. Stek den halvkokta potatisen och primörerna i lite olivolja.

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2007-07-02
Utskrivet: 2018-12-09 22:51
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1001