Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Champagnesorbet med mynta
Ingredienser:
1 st gelatinblad
375 ml torrt mousserande vin
2 msk färskpressad citronjuice
2 msk färskpressad apelsinjuice
1 st äggvita
2,5 dl vatten
3,5 dl socker
2 dl färsk mynta
60 g glykos
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten. Koka upp vatten, socker och mynta till en sockerlag i en kastrull. Tillsätt glykosen och låt koka upp. Sila sockerlagen och låt den svalna. Krama vätskan ur gelatinet och lägg det i en kastrull. Häll på 0,5 dl sockerlag och värm tills gelatinet smälter. Blanda det smälta gelatinet med resten av sockerlagen, vinet, citron- och apelsinjuicen. Sila och ställ kallt. Vispa äggvitan lätt och blanda den i smeten. Kör blandningen 30 minuter i en glassmaskin eller ställ den i frysen och rör om då och då.

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2007-07-02
Utskrivet: 2018-07-19 19:09
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1006