Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Kålpudding
Ingredienser:
1,5 kg vitkål
2 msk smör
salt
grovmalen svartpeppar
600 g köttfärs
2,5 dl vatten
Gör så här:
Skär bort rotstocken från vitkålen och strimla eller hacka den. Bryn kålen i smör så den blir gyllenbrun. Smaka av med salt och peppar. Ringla över sirap och rör om, ställ sedan kålen åt sidan. Blanda färs med vatten och smaka av med salt och peppar. Lägg i hälften av kålen i en smord ungsform. Bred ut färsen över kålen och avsluta med ett nytt lager kål. Grädda allt i ugnen i 45 minuter.

Serveras med:
Gräddsås
Kokt potatis
Rårörda lingon
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 15 min.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2010-05-26
Utskrivet: 2018-10-24 03:09
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1019