Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Rödbetssoppa
Ingredienser:
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
500 g rödbetor
olja
1 dl vitt vin
2 st grönsaksbuljontärningar
1 l vatten
2 st lagerblad
1 tsk socker
10 cm purjolök
1 st äpple
1 dl inlagd saltgurka
2 msk maizena
salt
peppar
Sås:

Gör så här:
Skala och hacka löken. Skala och skär rödbetor i mindre bitar. Fräs löken i olja i 3 minuter, häll i rödbetorna och fräs ytterligare en minut. Häll i vitt vin, buljong, vatten lagerblad och socker. Låt allt koka i 20 minuter eller till betorna är mjuka. Skiva purjon tunt, skär äpplet i små tärningar och hacka den inlagda saltgurkan. Blanda purjo, äpple och saltgurka till en röra. Lyft lagerbladen från betkoket och mixa soppan slät. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och rör ner i soppan, låt soppan koka upp igen. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera med smetana och finhackad dill.

Serveras med:
Smetana
Finhackad dill
Rågbröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-25
Utskrivet: 2018-12-12 11:07
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1043