Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Schnitzel med anjovis- & kaprisdipp
Ingredienser:
4 skivor kalvinnanlår, ca 400g
1 dl vetemjöl
2 st ägg
2 dl ströbröd
salt
grovmalen svartpeppar
Sås:
0,5 st rödlök
6 st anjovisfiléer
1 dl gräddfil
1 dl crème fraiche
0,5 dl små kapris
Gör så här:
Skala och finhacka löken. Hacka anjovis och rör ihop med löken, kapris, gräddfil och crème fraiche. Smaka av med lite peppar. Banka ut köttskivorna med kastrull eller kavel tills de är 2-3mm tunna. Blanda mjöl med 2 krm salt och 1 krm peppar. Vänd köttet i först mjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd. Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör/olja och stek schnitzeln 3 minuter på varje sida. Strö över hackad persilja och servera med citronklyftor och dippen.

Serveras med:
Stekt potatis
Citronklyftor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-25
Utskrivet: 2018-10-17 10:36
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1044