Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Lökfocaccia
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl ljummet vatten, 37 grader
1 tsk honung
500 g vetemjöl special, cirka 9 dl
160 g durumvete, cirka 2,5 dl
0,5 dl olivolja
2 tsk salt
1 st rödlök
1 msk finhackad oregano och rosmarin
flingsalt
Sås:

Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten och honung. Rör om till jästen lösts upp och tillsätt mjöl, olja och salt. Knåda först 5 minuter i maskin, sedan 10 minuter för hand. Pensla en långpanna, 30x40 cm, rikligt med olja. Lägg i degen och platta till den så den täcker hela långpannan. Täck långpannan med plastfolie och låt jäsa 2 timmar utan drag. Skala och skär löken i tunna ringar. Tag bort plasten och tryck hål oregelbundet i degen med ett finger. Fördela och tryck ner löken över degen. Blanda örterna med 1 msk olja och 1 msk vatten och pensla degen rikligt så den rinner ner i hålen. Strö över flingsalt och grädda i mitten av ugnen i 25 minuter till foccacian är gyllenbrun. Låt svalna på galler.

Serveras med:

Tillagningstid: 3 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-25
Utskrivet: 2018-05-21 12:53
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1048