Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Helstekt kalvytterfilé med rosmarin & parmesan
Ingredienser:
1,2 kg kalvytterfilé, kan bytas mot fläsk dito
65 g ruccolasallad
olivolja
3 kvistar färsk rosmarin
1 tsk vitpepparkorn
1 tsk svartpepparkorn
1 msk grovsalt
2 msk steksky
1,5 msk balsamvinäger
1 msk färskpressad citronjuice
parmesanost
Sås:

Gör så här:
Repa rosmarinen och stöt den i mortel tillsammans med peppar och salt (du kan även använda stavmixer istället). Klappa in köttet med kryddblandningen. Bryn köttet i 2 msk olja till det fått fin färg. Lägg köttet i ugnsform, stick i en ugnstermometer och tillaga i ugn till 52 grader (72 för fläsk). Tag ut köttet och låt det vila i 10 minuter inlindat i smörpapper. Blanda 2 msk av stekskyn med olja, balsamvinäger och citronjuice. Skär upp köttet i tunna skivor och lägg upp det på ett fat. Strö över ruccolan och skeda dressingen över innan du hyvlar parmesan över det hela.

Serveras med:
Potatis
Sallad
Antal: 8 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-25
Utskrivet: 2018-12-12 11:43
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1049