Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Svensk grillkorv
Ingredienser:
1 kg högrev
200 g späck
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
2 msk rödvinsvinäger
3 dl rött vin
0,5 tsk kajennpeppar
2 tsk salt
1 dl hackad persilja
1 dl ströbröd
0,5 tsk grovmalen svartpeppar
grisfjälster
Sås:

Gör så här:
Putsa köttet och skär det och späcket i 2 cm stora bitar. Skala och skär lök och vitlök i skivor. Lägg kött, späck, rödlök, vitlök, vinäger, vin och kajennpeppar i en bunke och låt dra i 12 timmar. Sila av och spara vätskan. Vänd ner saltet i köttblandningen och mal blandningen i köttkvarn. Blanda det malda med 1 dl av vätskan, persilja, ströbröd och peppar 10 minuter i köksmaskin med degkrok. Provstek en bit förs och smaka av med mer kryddor om det behövs. Stoppa smeten i fjälster, har man inte korvstoppningstillsats till köksmaskinen går det bra med spritspåse. Bind med steksnöre eller snurra fjälstret till 10-15 cm långa korvar. Häng korvarna i rumstemperatur och torka en timme. Lägg korvarna i plastpåsar och förvara i kylen upp till ett dygn så hinner smakerna utveckla sig. Grilla eller stek korvarna tills de fått fin färg. Det går också bra att frysa korvarna till ett senare tillfälle.

Serveras med:
Potatis
Sallad
Antal: 6 portioner.
Tillagningstid: 40 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-26
Utskrivet: 2018-11-12 23:20
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1055