Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Lammgrillkorv
Ingredienser:
1,3 kg lammkött, tex bog
350 g högrev
2,5 tsk salt
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
0,5 msk harissapaste
1 msk starkt paprikapulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk mortlade fänkålsfrön
1 tsk torkad mejram
0,5 tsk malen spiskummin
1 tsk grovmalen svartpeppar
1,5 dl iskallt vatten
grisfjälster
Sås:

Gör så här:
Putsa köttet och skär det i 2cm stora bitar. Blanda köttet med salt och mal det i köttkvarn. Skala och skär lök och vitlök i bitar och mal med köttet en gång till. Blanda köttfärsen med kryddor och det kalla vattnet i 10 minuter med köksmaskin med degkrok. Provstek en bit av färsen och smaka av med mer kryddor vid behov. Stoppa fjälstren med färsen, bind med steksnöre eller snurra i 15 cm lång korvar. Låt korvarna hänga och torka en timme i rumstemperatur. Lägg korvarna i plastpåsar och förvara dem i kyl i upp till ett dygn så utvecklas smakerna i dem. Grilla eller stek korvarna till de fått en fin färg och är genomstekta. Korvarna går bra att frysa för att användas senare.

Serveras med:
Potatis
Sallad
Antal: 8 portioner.
Tillagningstid: 30 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-26
Utskrivet: 2018-05-28 01:39
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1057