Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Älggrillkorv
Ingredienser:
1 kg älgkött, fransyska eller ytterlår
200 g varmrökt sidfläsk
2 tsk salt
1 st äpple
2 dl vispgrädde
1 dl ajvar relish
1 tsk chiliflingor
2 tsk grovmalen svartpeppar
grisfjälster
Sås:
1 st schalottenlök
0,5 st chipotle chilifrukt
225 g frysta lingon
1 dl socker
0,5 dl rödvinsvinäger
2 dl coladryck
0,5 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
Gör så här:
Skär kött och fläsk i 2 cm stora bitar och blanda med salt och mal i köttkvarn. Skala, dela och kärna ur äpplet och mal det en gång till med färsen. Blanda färsen med vispgrädde 10 minuter i hushållsmaskin med degkrok. Blanda ner ajvar relish, chiliflingor och svartpeppar i smeten, späd med vatten om smeten känns fast. Provstek lite färs och smaka eventuellt av med mer kryddor. Stoppa smeten i fjälster och bind steksnöre eller snurra i korta korvar. Häng korvarna och låt torka en timme i rumstemperatur. Lägg korvarna i plastpåsar och stoppa i kylen i ett dygn så smakerna utvecklas. Skala och finhacka schalottenlöken, dela chilifrukten. Blanda lök och chili med lingon, socker, vinäger och cola i en kastrull. Krydda med salt och vitpeppar och låt allt koka upp. Låt ketchupen i en till en och en halv timme. Mixa ketchupen slät och smaka eventuellt av med mer salt, peppar, socker eller vinäger. Ställ ketchupen i kylen tills den ska serveras. Grilla eller stek korvarna och servera med lingonketchup. Korvarna går bra att frysa för att användas vid ett senare tillfälle.

Serveras med:
Lingonketchup
Potatis
Sallad
Antal: 6 portioner.
Tillagningstid: 30 tim.
Inlagt av: Middagsdags
Receptdatum: 2015-04-26
Utskrivet: 2018-05-22 00:35
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/1058