Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Sallad på halstrad lax, spenat & avocado
Ingredienser:
400 g skinnfri laxfilé
100 g färsk spenat
2 mogna avocado
citronsaft
rucolasallad
machésallad
jungfruolja
Sås:
4 rostade vitlöksklyftor
400 g hela tomater på burk
(eller 4 stora färska tomater)
2 tsk balsamvinäger
1 kvist rosmarin
2 msk jungfruolja
1 chilifrukt i stora bitar
1 nypa salt
Gör så här:
Börja med såsen. Rosta vitlöksklyftorna med skalet på i ugn, 200 grader, i 20 minuter. Pressa ur vitlöksköttet och koka ihop det med övriga ingredienser i 10 minuter. Smaka av salsan med mer salt om det behövs. Skär laxen i kuben och lägg dem i ett halster. Grilla några minuter på var sida. Rensa och skölj spenaten väl. Skala och kärna ur avocadon. Skär avocadon i klyftor och pressa citronsaft över för att undvika att den mörknar. Blanda de grillade laxkuberna med spenat, avocado, rucola och machésallad. Servera salladen med salsan och tex. bruschetta.

Serveras med:
Bruschetta
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-14 11:15
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/113