Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Citron- & chokladparfait
Ingredienser:
8 stora citroner
3 äggulor
2 dl florsocker
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad
Gör så här:
Skölj citronerna noga i ljummet vatten. Skär bort ett litet lock på varje citron. Gröp ur citronerna med grapefruktkniv. Spara citronerna och skär bort en liten bit av botten så att de står stadigt. Finhacka ungefär hälften av fruktköttet. Resten av fruktköttet kan spara och användas i matlagning eller smaksätta vatten med. Vispa äggulor och florsocker riktigt pösigt. Tillsätt grädden och vispa allt till ett pösigt skum. Dela smeten i två delar. Smaksätt ena halvan med citronhacket. Smält chokladen i vattenbad eller i mikrovågsugn. Blanda den sedan med andra hälften av smeten. Varva citron och chokladsmet i citronerna. Evenutell smet som inte får plats fryses i en bunke vid sidan om. Ställ in citronerna i frysen i ungefär 4 timmar innan de kan serveras..

Serveras med:
After eight
Citronmeliss
Antal: 8 portioner.
Tillagningstid: 4 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-10-22 01:53
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/125