Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Gräddpudding med björnbärssås
Ingredienser:
6 dl vispgrädde
2 tsk hel kardemumma
2 msk socker
2 st gelatinblad
Sås:
1 dl russin
3 msk balsamvinäger
2 dl björnbär
3 msk honung
Gör så här:
Lägg russinen i vinägern och låt dra minst 6 timmar. Mixa russin, vinäger, björnbär och honung. Spara några björnbär till garnering. Koka upp grädde och socker. Låt stå på svag värme i ca 10 minuter. Sila sedan grädde/sockerkoket. Lägg i gelatinbladen i kallt vatten, ca 5 minuter. Ta sedan upp det ur vattnet och smält det i gräddblandningen. Häll upp i portionsformar och låt stå kallt i minst 5 timmar. När det är dags att servera så ställ formarna i ljummet vatten. På så sätt blir puddingen lättare att stjälpa upp. Ringla såsen runt puddingen. Garnera med bären du sparade tidigare. Eventuellt kan man garnera ytterligare med en jordgubbe på puddingen.

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 12 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-10-17 00:32
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/135