Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Hallonfylld chokladmousse
Ingredienser:
100 g frysta hallon
1 msk cognac
100 g mörk blockchoklad
1 äggula
2 msk vatten
2 dl vispgrädde
Sås:
2 msk kakao
2 msk socker
spad från hallon
Gör så här:
Häll på cognacen på hallonen och låt stå 1 timme. Smält blockchokladen i vattenbad eller i micro. Blanda choklad med äggula och vatten. Vispa grädden och vänd ner i chokladblandningen. Blanda kakao och socker i en liten kastrull. Låt hallonen rinna av och häll i spadet i kastrullen. Koka 5 minter till en simmig sås. Låt såsen kallna. Fyll hälften av moussen i portionsskålar. Tryck moussen mot kanterna. Lägg i hallon och hördela såsen i skålarna. Fyll med resterande mousse. Ställ kallt i två timmar. Garnera med noblesse och servera.

TIPS!
Doppa kopparna hastigt i hett vatten och skär med kniv runt moussen för att lättare kunna stjälpa upp dem på assiette

Serveras med:
Choklad, typ noblesse
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-10-22 03:08
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/136