Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Päron- & nougatpaj
Ingredienser:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
1 ägg
2 dl crème fraiche
75 g nougat i bitar
2 ägg
2 stora fasta päron
Gör så här:
Knåda ihop en smidig deg av ingredienserna till pajdegen (smör, mjöl, vatten & ägg) Slå in i plast och låt vila i kyl i 15 minuter. Klä en pajform med degen och picka botten med en gaffel. Täck med aluminiumfolie och förgrädda pajskalet i 10 minuter. Värm créme fraiche och nougat försiktigt. Rör till nougaten smälter. Tag blandningen från plattan och rör ned äggen. Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg pärontärningarna i pajskalet och slå över nougatkrämen. Grädda i ugnen 25 minuter eller tills pajen börjar stelna. Låt pajen kallna innan servering.

Serveras med:
Vaniljvisp
Antal: 8 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 10 min.
Ugnstemperatur: 175°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-20 05:02
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/159