Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Päronsorbet med citronlag
Ingredienser:
1 citron
5 dl vatten
1 dl socker
1 dl vit sirap
2 stjärnanis
4 päron
2 äggvitor
Gör så här:
Halvera och pressa saften ur citronerna. Blanda citronsaft, vatten, socker och sirap i en gryta. Låt koka upp under omrörning. Lägg i stjärnanisen och låt lagen koka 5 minuter. Skala, halver och kärna ur päronen. Lägg päronhalvorna i grytan och låt koka tills de mjuknat. Ta upp päronen och mixa dem med 2 dl av lagen. Låt kallna och ställ sedan i frysen till det börjar frysa. Koka ihop lagen till den blir trögflytande. Låt lagen kallna. Vispa vitorna till fast skum. Vänd ner vitorna och frys klar sorbeten. Skeda upp sorbeten i glasskåla och häll lagen över.

Serveras med:
Mörkchoklad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim.
Fredagstips: 2002-05-09
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-07-19 19:08
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/160