Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Rababerkaka
Ingredienser:
200 g smör
3,5 dl vetemjöl
0,25 dl vatten
1 dl strösocker
2 ägg
100 g mandelmassa
rivet skal av en halv citron
400 g späd rabarber
Gör så här:
Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg, spara 50 g smör till senare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop en deg. Slå degen i plastfilm och lägg den i kylen. Låt den vila en timme. Smält smöret till fyllningen och rör ner sockret. Vispa ihop ägget lätt och rör dem i sockeröran. Sjud på svag värme under ständig vispning tills krämen tjocknar. OBS - krämen får ej koka. Tag krämen av värmen och grovriv ner mandelmassan och citron i. Låt krämen svalna och skiva rabarbern fint. Vänd ner rabarber i krämen. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga botten och slå i krämen. Grädda kakan mitt i ugnen i 25 minuter.

Serveras med:
Glass
Vailjsås
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 3 tim.
Fredagstips: 1999-12-30
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-09 22:34
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/162