Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Sherryfondue
Ingredienser:
200 g utskuren biff i bit
200 g fläskfilé
8 små korvar, t ex pepperoni
12 smålökar
12 körsbärstomater
100 g små champinjoner
1 l vatten
4 köttbuljongtärningar
0,5 dl sherry
Sås:
2 dl lätt crème fraiche
1 påse béarnaisesåspulver
1 msk finhackad persilja
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk chilisås
2 tsk sambal oelek
1 tsk rivet limeskal
1 tsk råsocker
2 krm salt
100 g djupfryst hackad spenat
1,5 dl gräddfil
1 liten vitlöksklyfta
0,5 tsk salt
Gör så här:
Skär köttet i små tärningar. Halvera eventuellt korvarna. Skala och koka smålöken i lättsaltat vatten. Spola lökarna hastigt i kallt vatten. Skölj tomaterna och ansa och putsa champinjonerna. Lägg upp kött, korv och grönsaker på ett fat. Smaksätt créme fraichen med såspulver och persilja. Smaksätt yoghurten med chili, sambal, lime, socker och salt. Tina spenaten och pressa ur vätskan. Blanda med gräddfil och smaka av med vitlök och salt. Koka upp vattnet med buljongtärningar i gryta. Tillsätt Sherryn och ställ över värmeplatta. Servera allt så att var och en får spetsa det de vill ha på fonduepinne.

Serveras med:
Bakad potatis
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2002-10-10
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-21 10:57
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/184