Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Apelsingräddsås
Ingredienser:
2 dl steksky + hönsbuljong
4 dl Kelda matlagningsgrädde
2,5 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad apelsinjuice
1 msk kinesisk soja
salt
peppar
Gör så här:
Skumma av fettet från stekskyn. Mät skyn och späd med hönsbuljong om det behövs. Häll skyn i en kastrull. Rör ut mjölet i lite av grädden och vispa ner det i skyn. Tillsätt resten av grädden. Koka 5 minuter under omrörning. Smaksätt med apelsinjuice, salt, peppar och kinesisk soja.

Serveras med:
Stekt fågel
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 15 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-11-19 23:36
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/194