Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Lussebullar
Ingredienser:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 g saffran
0,5 tsk salt
1,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl russin
16 dl vetemjöl
Gör så här:
Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader. Rör ut jästen i lite av degspadet. Blanda degspad, jäst, saffran, salt, socker och uppvispat ägg med större delen av mjölet. Arbeta degen tills den släpper bunken och tillsätt ev. mera mjöl. Strö över lite mjöl och täck bunken med en bakduk. Låt jäsa till dubbel storlek. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda till en lätt, smidig och ganska lätt deg. Baka ut till bullar eller längder. Lägg på smord plåt och låt jäsa under bakduk i 30-40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin. Grädda i ugn, bullar 5-10 minuter och längder 15-20 minuter

Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-25 08:38
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/22