Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Tjockmjuk á  la Sola - Mjukt tunnbröd
Ingredienser:
4 l mjölk
2 kg vetemjöl, minst
2 tsk salt
5-6 dl sirap
1 pkt jäst
200 g smör (50-100g/l mjölk)
2 kg rågsikt
4 dl grahamsmjöl el. havregryn
2 tsk hjorthornssalt
om brödet inte "blåser upp sig" blanda i lite mer
Anis och fänkål el brödkryddor efter tycke och smak
Gör så här:
Blanda mjöl, kryddor och hjorthornssalt. Lös upp jästen i lite av mjölken. Blanda ihop alltsammans. Kavla ut tunnt, kruskavla, borsta bort all mjöl. In i en bakugn ett par minuter.

Tips!
Det går säkert att göra i en vanlig ugn om man lägger den utkavlade degen på varma plåtar.

Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-16 12:10
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/30