Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Vörtbröd
Ingredienser:
1 flaska porter
2 flaskor julmust
150 g smör
100 g jäst
1 msk soja
1 dl mörk sirap
2 msk stötta pomeransskal
1 tsk ingefära
1-2 dl russin
3,6 liter (ca 2 kg ) rågsikt
Gör så här:
Värm vätskan och låt smöret mjukna i den. Smula jäst i degbunken och häll i degspadet, sojan, sirapen, kryddorna och russinen. Arbeta in mjölet och låt degen jäsa 10-15 minuter. Ta upp degen på bakbordet och dela den i 4-5 bitar. Trilla runda bullar eller limpor. Lägg dem på plåt och låt dem jäsa upp igen. Pensla lite matfett mellan limporna. Grädda i ugn i 30 minuter. Pensla bröden med vatten efter gräddningen. Låt svalna under bakduk.

Tillagningstid: 2 tim.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-09 22:21
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/32