Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Risottofyllda lökar
Ingredienser:
4 stora lökar
2 dl matris
smör
6 dl grönsaksbuljong
1 st vitlöksklyfta
grovmalen svartpeppar
salt
2 dl riven parmesanost
1 dl hackad persilja
eventuellt skinka
Gör så här:
Skala lökarna och förväll dem i lättsaltat vatten i 5 minuter. Dela lökarna och gröp ur det mesta ur dem. Ställ halvorna i en ugnsform. Hacka den urgröpta löken. Fräs det tillsammans med matriset i smör några minuter. Tillsätt buljongen och låt koka i 20 minuter. Smaka av med vitlök, peppar, salt. Tillsätt 1 dl riven parmesan samt persiljan (och ev skinka). Rör om och fyll lökhalvorna med risotton. Strö över resternade parmesan och häll lite buljong i den Gratinera i ugn i 10 minuter.

Serveras med:
Bröd
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 50 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 1999-08-01
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-21 12:32
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/363