Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Svamplasagne
Ingredienser:
ca 750 g färska lasagneplattor
riven parmesan
Sås:
750 g blandad svamp
tex kantareller, trattkantareller och skogschampinjoner
400 g zucchini, tärnad
en halv purjolök, strimlad
2 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
3 dl vispgrädde
3,5 dl mjölk
maizena
salt och peppar
0,5 dl hackad persilja
Gör så här:
Skär svampen i bitar. Stek den i olivolja och lägg i en kastrull. Fräs grönsakerna i olivolja och lägg i samma kastrull. Häll på mjölk och grädde och koka ihop ca 5 minuter. Red av med maizena, tillsätt persilja och smaka av med salt och peppar. Smörj ett bleck. Börja med sås i botten och varva med lasagneplattor. Det ska vara tre eller fyra lager med plattor och avslutas med sås. Strö över lite parmesan och grädda i ugnen ca 15 minuter.

Serveras med:
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-07-21 01:58
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/369