Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Fetafyllda champinjonhattar
Ingredienser:
16 stora champinjoner
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tomater
2 msk olivolja
4 sardellfiléer från burk
2 krm grovmald svartpeppar
100 g fetaost
16 svarta oliver med kärnor
2 msk saft från pressad citron
sallad
Gör så här:
Bryt foten av champinjonerna och hacka dem. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och tärna tomaterna. Fräs svamp- och lökhack och tomater i hälften av oljan tills mesta vätskan kokat in. Hacka sardellerna och låt dem fräsa i pannan någon minut. Krydda med svartpeppar och dra åt sidan. Tärna fetaosten smått och blanda med fräset. Ställ upp champinjonhattarna på ett ugnsfat. Fyll dem med ostblandningen och tryck dit en oliv. Droppa över resterande olivolja samt citronsaft. Tillaga i ugnen i 10 minuter. Servera champinjonerna på en liten salladsbädd.

Serveras med:
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Ugnstemperatur: 225°
Fredagstips: 2002-11-07
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-11-17 22:29
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/37