Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Ungersk gratäng på potatis & ägg
Ingredienser:
1 liten gul lök
smör
8 kokta kalla potatisar
4 hårdkokta ägg
1 brk crème fraiche
1 tsk vetemjöl
1 tsk salt
peppar
ströbröd
Gör så här:
Strimla löken och stek den mjuk i smör. Skala och skiva potatis och ägg. Rör samman crème fraiche och mjöl. Varva lök, potatis, ägg och crème fraiche i en smor ugnssäker form. Krydda med salt och peppar mellan lagren. Avsluta med crème fraiche och ett tunnt lager ströbröd. Grädda i ugn i 20 minuter.

Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 40 min.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-25 10:42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/371