Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Färserad aubergine med fetaost
Ingredienser:
700 g aubergine
400 g köttfärs
1 gul lök
2 dl tärnad paprika
2 pressade vitlöksklyftor
2 tomater
0,5 dl hackad persilja
1 tsk paprikapulver
1,5 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
3 msk olivolja
Gör så här:
Skär och gröp ur aubergineköttet och tärna det i 2 cm stora bitar. Spar skalen. Finhacka löken, skär paprikan och tomaterna i 2 cm och fetaosten i 1 cm stora tärningar. Fräs aubergineköttet i olivolja tillsammans med lök och vitlök i några minuter. Låt allt svalna. Blanda köttfärsen med paprika, tomater, auberginekött, fetaost, paprikapulver och hackad persilja. Smaka av med salt och peppar. Fyll aubergineskalen med blandningen och grädda i ugn i 30 minuter tills färsen är fast och gyllenbrun.

Serveras med:
Sallad
Nybakat bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-17 21:19
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/378