Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Gratinerad sparris
Ingredienser:
1 kg färsk sparris
2 st vitlöksklyftor
1 dl olivolja
3 skivor kantskuret vitt bröd
2 dl riven parmesan
basilika
Gör så här:
Koka sparrisen mjuk i lätt saltat vatten. Tag upp den och låt den rinna av väl. Lägg i smord ugnssäker form. Pressa vitlöken i oljan och fräs på svag värme. Smula brödet fint och rör ner i oljan. Fördela blandningen på sparrisen. Strö över osten och gratinera till osten smält och fått färg, cirka 10-15 minuter. Strö över basilikabladen.

Serveras med:
Bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 225°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-25 10:42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/38