Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Grekiska lammfärsbiffar med yoghurtsås
Ingredienser:
400 g lammfärs
1 ägg
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl finhackad färsk timjan
eller 1 msk torkad
2 krm salt
1 krm peppar
1 msk smör
1 röd paprika
1 gul paprika
3 dl passerade tomater
Sås:
2 dl Matlagningsyoghurt
eller avrunnen Naturell Yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till såsen och ställ den kallt. Rör samman lammfärs, ägg, vitlök och timjan. Krydda färsen med salt och nymald svartpeppar. Forma biffar och stek dem ljust bruna i en stekpanna med smör. Ställ in hela stekpannan i nedre delen av ugnen, om skaftet tillåter, eller använd en ugnsfast form och låt bullarna steka klart 10 minuter. Strimla paprikan och blanda med de passerade tomaterna. Värm och smaka av med salt, peppar och kanske en liten gnutta socker för att locka fram den goda tomatsmaken. Servera lammfärsbullarna med tomatröra, ris och gärna en kvist timjan. Ringla yoghurtsås över bullarna i små fina ränder eller servera i en skål vid sidan om.

Serveras med:
Tomatröra
Ris
En kvist timjan
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Ugnstemperatur: 200°
Fredagstips: 2001-10-25
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-09-21 23:14
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/383