Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Grönpepparjärpar med champinjonsås
Ingredienser:
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
400 g fläskfärs
1 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 st ägg
2 msk smör
1 st gul lök
1 msk smör
1 msk grönpeppar
1 dl hackad persilja
Sås:
200 g färska champinjoner
1 msk smör
2,5 dl köttbuljong
redning på 1 msk mjöl och vatten
0,5 msk soja
Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla i 10 minuter. Blanda i färsen och tillsätt salt, peppar och ägg. Arbeta ihop till en smidig smet. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smöret. Tillsätt grönpeppar och persilja och låt sedan svalna. Bred ut färsen på ett vattensköljt smörpapper. Ruta färsen med kniv till jämnstora fyrkanter. Fördela en klick fyllning på varje ruta. Rulla ihop järparna. Bryn järparna i smör. Lägg efter hand över järparna i en låg gryta. Skölj och skiva champinjonerna. Bryn dem i smör. Lägg chaminjonerna ovanpå järparna i grytan. Häll över buljong. Red av såsen med redningen och smaka av med soja. Sjud det hela i 5 minuter.

Serveras med:
Pressad potatis
Grönsaker
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 35 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-14 03:50
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/385