Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Köttfärs- & Olivpaj
Ingredienser:
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
0,75 dl kesella
400 g köttfärs
1 gul lök
1 pkt bacon, 140 g
smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
2 dl crème fraiche
3 ägg
2 tomater
ca 15 oliver
1 dl riven ost av herrgårdstyp
Gör så här:
Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajen vila i kylen i 30 minuter. Skala och hacka löken samt hacka baconet. Bryn färsen i smör i en stor stekpanna och rör i lök och bacon. Låt allt fräsa i några minuter. Krydda med salt, peppar och oregano. Rör i crème fraiche och låt allt koka 5 minuter. Ta det från värmen. Förgrädda pajskalet 10 minuter. Vispa ihop äggen och rör ner dem i färsen. Häll färsen i pajskalet. Skiva tomaterna och lägg dem och oliverna på färsen. Strö över osten och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.

Serveras med:
Grönsallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 200°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-18 14:05
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/391