Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Pljeskavica
Ingredienser:
500 g färs
3/4 nötfärs, 1/4 fläskfärs
1 stor lök
2 pfeferoni
1 skiva formbröd
gärna 2 dar gammal
1 krm salt
1/4 krm peppar
2 tsk Vegeta
1 msk vatten
Gör så här:
Hacka lök och pfeferoni. Blötlägg brödet i vattnet och krama ur det sedan. Blanda färs, bröd, lök, pfeferoni, Vegeta, salt och peppar i en bunke Låt det dra minst ett par timmar, helst under natten. Forma och platta sedan ut så "biffarna" blir ganska tunna. Bryn dessa först på bägge sidor i lite matfett och olja i en stekpanna så att de får en fin färg. Lägg all pljeskavica i en långpanna med lite margarin i. Täck med ugnsfolie som du sticker ett par hål i. Häll i lite vatten 1-2 gånger under stektiden. Ställ i ugnen mellan 30-40 minuter. Kom ihåg att vända dem emellanåt.

Serveras med:
Pommes Duchesse
Pommes Frites
Ajvar relish
Rå tärnad gul lök
Gräddfil
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 220°
Fredagstips: 2001-12-13
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-14 03:42
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/399