Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Rosmarinrullader med dill- & persiljedressing
Ingredienser:
2 msk ströbröd
1 dl vatten
500 g fläsk- alt. blandfärs
2 st ägg
1 tsk salt
1 tsk rosmarin
1 tsk paprikapulver
1 krm malen svartpeppar
2 msk smör
Sås:
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl crème fraiche
en halv knippa persilja
en halv knippa dill
salt
malen svartpeppar
Gör så här:
Lägg ströbrödet i en skål. Tillsätt vatten och låt det hela svälla i 10 minuter. Tillsätt färsen, äggen och kryddor. Arbeta samman allt till en smidig smet. Forma järpar av färsen (ovala köttbullar). Lägg järparna på en vattensköljd skärbräda. Stek järparna gyllenbruna i smöret. Se upp med värmen, järparna skall bli genomstekta men inte brända. Blanda yoghurt och créme fraiche. Krydda smeten med hackad dill och persilja. Smaka av den med salt och peppar.

Tips!
För den som tycker om rosmarin kan även såsen smaksättas med det.

Serveras med:
Grönsaksris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-10-17 10:10
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/401