Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Timpana
Ingredienser:
500 g penne rigate
1 stor finhackad gul lök
4 finhackade vitlöksklyftor
2 färska röda chilifrukter (spansk peppar)
200 g rökt skinka i bit
1 msk olivolja
400 g köttfärs
1 dl tomatpuré
2,5 dl köttbuljong
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
0,5 dl finhackad färsk basilika
2 msk kapris
6 ägg
Om du använder mindre form kan antalet ägg reduceras
100 g riven parmesanost
1 pkt utkavlad kyld smördeg
1 uppvispat ägg till pensling
Gör så här:
Koka pastan nästan färdig och låt den rinna av. Fräs lök, vitlök, utkärnad och finhackad chili och tärnad skinka i olja. Tillsätt och fräs och findela köttfärsen. Rör i puré och buljong. Koka upp och sjud såsen i 10 minuter. Såsen skall inte vara allt för tunn. Smaka av med salt, peppar och basilika, tillsätt till sist kaprisen. Bland såsen med den avrunna pastan i en skål. Knäck och rör i äggen, ett i taget. Blanda i riven parmesan, men spara lite till att strö ovanpå. Packa blandningen i en hög form med raka kanter. Strö över med resten av parmesanosten. Täck rätten med den utkavlade smördegen och pensla ytan med uppvispat ägg. Grädda alltsammans i ugn i 35 minuter. Ta ur rätten och låt den sansa sig i 15 minuter innan servering.

Serveras med:
Grönsallad
Pilsner
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim. 30 min.
Ugnstemperatur: 175°
Fredagstips: 2000-12-07
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-14 11:13
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/403