Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Ciderbrässerad kyckling med smörstekta äpplen
Ingredienser:
2 kycklingar
100 g smör
1 morot
100 g rotselleri
1 gul lök
en halv purjolök
8 äpplen
8 dl torr cider
5 dl hönsbuljong
Sås:
2 dl grädde
en halv msk vetemjöl
salt
peppar

Gör så här:
Dela kycklingen i fyra delar och bryn delarna i smör. Lägg kycklingbitarna i kastrull och skär grönsakerna i mindre bitar. Skala och kärna ur tre av äpplena och skär dem i bitar. Stek grönsaker och äpple i smör tills de fått färg. Lägg över dem i kastrullen med kycklingen i. Häll på cider och buljong och låt koka till kycklingen är klar. Ta upp kycklingdelarna och koka ihop buljongen till en tredjedel. Tillsätt grädden och låt det koka några minuter. Red av såsen med mjöl och smaka av den med salt och peppar. Sila såsen och lägg ner kycklingen igen. Skala och kärna ur resten av äpplena. Skär dem i klyftor och stek dem gyllene i smör (och ev socker). Servera kycklingen med de stekta äpplena och kokt potatis.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Fredagstips: 2001-06-28
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-10-21 12:51
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/417