Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Coq au vin
Ingredienser:
1 kyckling
1 gul lök
2 msk smör
100 g rökt sidfläsk
250 g champinjoner
16 smålökar
2 vitlöksklyftor
3 dl rödvin
2 dl köttbuljong
0,5 tsk timjan
1 lagerblad
salt
peppar
2 msk maizenmjöl utrört i lite vatten
0,5 dl hackad persilja

Gör så här:
Stycka den hela kycklingen: Skär bort lårbenet och den det i leden. Skär bort ryggbenet och dea brösten i 4 delar. Grovhacka lökeno ch skär fläsket i 5 mm tjocka strimlor. Bryn kycklingen i en stekpanna och lägg över allt i en gryta. Bryn den grovhackade löken, vitlöken och sidfläsket och lägg över allt i grytan. Tillsätt timjan, lagerblad, 1 tsk salt, 0,5 tsk peppar, rödvin och köttbuljongen. Låt allt koka på svag värme i 20 minuter. Skala smålökarna och dela champinjonerna. Bryn dem i stekpanna och lägg dem i grytan när 5 minuter av koktiden på köttet återstår. Red av grytan med maizenamjöl i vatten och låt grytan koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Strö över allt med hackad persilja.

Serveras med:
Haricots verts
Färsk pasta
Ris
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-07-21 01:53
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/420