Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Kyckling i gräddig vitvinssås
Ingredienser:
700 g benfri kyckling (lår eller bröst)
Sås:
1 gul lök
200 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
smör
8 dl hönsbuljong
1 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
(helst vispgrädde)
2 msk vetemjöl
salt
peppar
Gör så här:
Finhacka löken och skär champinjonerna i kvartar. Dela kycklingen i mindre bitar . Fräs allt i smör tillsammans med den hackade vitlöken. Häll på buljongen samt vinet och låt det hela småkoka i 20 minuter. Vispa ihop grädde och mjöl, rör ner redningen i grytan. Låt det hela koka ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar

Serveras med:
Pressad potatis
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2001-01-18
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-14 11:15
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/442