Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Kyckling Kung Pao
Ingredienser:
600 g kycklingfilé i centimeterstora kuber
3 msk matolja
3 finhackade vitlöksklyftor
2 finhackade röda chilifrukter
6 tunna skivor skalad ingefära
1 msk torr sherry
1 dl strimlad purjolök
1 dl rostade jordnötter
1 finhackad gul lök
Sås:
1 krm salt
2 msk soja
1 msk torr sherry
4 tsk maizena
2 msk sweet chili sås
2 tsk vitvinsvinäger
1 dl hönsbujong
Gör så här:
Blanda samman 1 krm salt, 1 msk soja, 1 msk torr sherry och 2 tsk maizena till marinad i en stor bunke. Lägg i kycklingbitarna och ställ kallt. Hetta upp en wok eller stor stekpanna. Håll i olja och fräs vitlök, gul lök, chili och ingefära snabbt under omrörning. Tillsätt kycklingen och fräs ytterligare ett par minuter. Rör i sherry, lök och sås (1 msk soja, 2 msk sweet chilisås, 2 tsk vitvinsvinäger, 2 tsk maizena och 1 dl hönsbuljong). Koka upp och låt koka till såsen tjocknar. Blanda i jordnötterna och servera.

Serveras med:
Jasminris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 2002-12-19
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-07-21 02:04
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/443