Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Kycklingbröst med parmaskinka & paprikasås
Ingredienser:
500 g kycklingfiléer
50 g färskriven parmesanost
4 skivor parmaskinka
1 dl hackade färska örter
tex basilika, persilja, gräslök och timjan
salt
peppar
Sås:
1 dl grädde
2 dl hönsbuljong
200 g tärnad röd paprika
1 liten finhackad gul lök
1 krossad vitlöksklyfta
2 msk smör
salt
peppar
Gör så här:
Blanda de hackade örterna med parmesanost. Skär ett snitt i filéerna och fyll dem med blandningen. Salta och peppra runt om. Linda skinka runt varje filé och bryn dem gyllenbruna i en stekpanna. Stek filéerna färdiga i ugnen i 25 minuter. Fräs lök, vitlök och paprika men låt det ej ta färg. Slå på buljong och grädde. Låt allt koka i 8 minuter eller till paprikan är mjuk. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.

Serveras med:
Pasta
Ris
Sallad
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 35 min.
Ugnstemperatur: 125°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-07-19 19:16
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/452