Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Mexikansk kycklinggryta med bönragu
Ingredienser:
3 kycklingfiléer
2 kycklingklubbor
3 hackade gula lökar
4 vitlöksklyftor
4 dl hönsbuljong
1 msk paprikapulver
2 msk färsk hackad chilipeppar
2,5 dl crème fraiche
2 dl krossade tomater
1 tsk salt
1 msk citronsaft
1 msk rivet skal från citron
2 msk smör
200 g torkade svarta bönor
vatten
1 hönsbuljongtärning
3 små paprikor, röd, grön & gul
1 pkt minimajs
3 msk olivolja
1 msk limesaft
salt
peppar
Gör så här:
Innan du börjar så blötlägger du de torkade bönorna i 6 timmar. Koka bönorna i 2 dl hönsbuljong i 1 timme. Dela varje filé i 3 bitar och klubborna i 2 bitar. Bryn kycklingen i stekpanna och lägg över i gryta. Bryn lök och 2 pressade vitlöksklyftor och lägg över i grytan. Tillsätt paprikapulver, hönsbuljong, krossade tomater, hackad chilipeppar, citronsaft, skal och salt. Låt allt koka i 15 minuter. Tillsätt créme fraiche och låt koka ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Skär paprikan i grova bitar och löken i klyftor och låt dem fräsa i olivolja tillsammans med 2 krossade vitlöksklyftor i 4 minuter. Tillsätt sedan de kokta bönorna, majsen och 2 dl hönsbuljong. Låt bönröran koka i 5 minuter. Smaka av med limesaft, salt och peppar.

Serveras med:
Nybakat bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 7 tim. 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-09-21 04:59
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/465