Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Persisk kycklinggryta
Ingredienser:
1 färsk kyckling , ca 1.3 kg
2 gula lökar
1 msk olja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 krm peppar
2½ dl hönsbuljong (tärning + vatten)
1 pkt (½ g) saffran
saft och skal av 2 lime
1 knippa bladpersilja
Gör så här:
Stycka kycklingen i 8-10 bitar. Skala och skiva löken. Bryn kycklingbitarna i oljan i en stekgryta. Lägg i löken och låt bryna med några minuter. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Häll över buljongen och tillsätt saffran och limeskal och -saft. Låt puttra under lock ca 20 min. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Strimla bladpersiljan och strössla den över grytan.

Serveras med:
Couscous
Stekta squashskivor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Fredagstips: 2002-08-22
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-12 23:03
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/470