Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Apelsin- & nejlikgravad lax
Ingredienser:
2 kg laxfilé
benfri med skinnet kvar
100 g socker
100 g salt
1 apelsin
10 nejlikor
1 msk hel vitpeppar
Gör så här:
Blanda alla kryddor och rivet skal av apelsinen. Skiva därefter apelsinen i tunna skivor. Ta en fryspåse så pass stor att laxbiten får plats. Laxen kan delas. Lägg kryddblandningen på laxen i påsen och knyt igen. Lägg påsen i kylen i ca 2 dygn, vänd påsen efter ett dygn. Ta ut laxen, torka av den med papper och skiva den tunt.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 48 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-22 05:56
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/487