Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Fina fisklådan
Ingredienser:
1 pkt frysta haricot verts
1 brk krossade tomater
2 st hackade gula lökar
1 st vitlöksklyfta
2 tsk oregano
salt
peppar
1 msk olivolja
500 g fiskfilé
Sås:
2 msk smör
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk
0,5 tsk salt
0,5 tsk paprikapulver
2 msk färskriven parmesan
Gör så här:
Lägg haricots vertsen i botten av en smord ugnsform. Blanda tomater, lök, krossad vitlök. Fyll på med smulad oregano, salt, peppar och olja. Koka tomatsåsen i 10 minuter utan lock och häll sedan över haricot vertsen. Täck det hela med fisken. Om filéerna är små¨så rulla ihop dem något. Smält smöret till såsen, tillsätt mjöl och rör om väl. Häll i hälften av mjölken. Rör om och låt såsen koka upp. Häll i resten av mjölken. Häll i salt, peppar, paprika och hälften av osten. Låt koka i 3 minuter och smaka av. Täck fisken med gratängsåsen och strö resten av osten över. Klicka smör över hela rätten. Gratinera i ugn i 30 minuter tills fisken är klar.

Hur fin fisklådan skall vara bestämmer du själv, du kan använda nästan vilken fisk som helst, tex rödspätta, torsk eller slätvar

Serveras med:
Ris
Potatis
Citronklyftor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 1 tim.
Ugnstemperatur: 250°
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-14 02:19
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/507