Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Fisk- & Skaldjursgryta med vin
Ingredienser:
0,5 dl olivolja
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
6 st blad av färsk salvia
2 dl torrt vitt vin
3 msk tomatpuré
2 dl vatten
2 st lagerbladsalt
400 g hälleflundra
300 g makrill eller kolja
3-6 st hummerstjärtar
12 st färska blåmusslor
1 tsk rivet citronskal
Gör så här:
Finhacka lök, grovhacka salvian och värm olivoljan. Häll ner lök, pressad vitlök, salvia tillsammans med vinet. Koka allt 3 minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten, lagerblad, salt. Lägg i fisk med skinn och ben. Koka 5 minuter till. Lägg till sist i hummerstjärtarna och musslor med skalet. Sjud ytterligare 3 minuter. Strö persilja och citronskal över rätten vid servering. Rätten serveras med riset direkt ur grytan.

Tips!
Hummern kan bytas mot havskräftstjärtar och de färska musslorna mot musslor i smör på burk.

Serveras med:
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-11-17 22:54
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/508