Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Fiskbiffar med pepparrotscrème
Ingredienser:
500 g sejfilé
sejfilén kan bytas mot t ex gäddfilé istället
1 tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 ägg
1 finhackad salladslök
vetemjöl
olja
Sås:
250 g Kesella
0,5 dl finhackad persilja
persiljan kan bytas mot koriander
2 tsk riven pepparrot
Gör så här:
Blanda kesella och kryddgrönt, gärna med mixer Smaksätt med pepparroten och ställ i kylen Ta bort ev ben från fisken och skär den i bitar Kör fisken i matberedare med salt, peppar & ägg Kör tills du har en jämn färs av blandningen Vänd ner salladslöken, även det gröna, i färsen Forma till 12 biffar och platta ut dem lite i mjöl Stek i olja 3 minuter per sida Lägg en klick pepparrotscréme på varje biff och servera .

Serveras med:
Kokt potatis
Sweet chilisås
Grönsallad
Sockerärtor
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 20 min.
Fredagstips: 2002-11-14
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-05-25 10:48
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/509