Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Fiskgryta med aioli
Ingredienser:
2 st fiskbuljongtärningar
3 dl vitt vin
3 dl grädde
6 dl vatten
1 msk curry
1 msk timjan
1 msk dragon
2 psr saffran
1 st hackad färsk fänkål
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st purjolök
1 st gul lök
400 g krossade tomater
500 g torsk
500 g lax
samt några räkor
Sås:
2 dl créme fraiche
1 msk gurkmeja
3 st pressade vitlöksklyftor
Gör så här:
Fräs grönsaker och kryddor i smör. Slå på tomater och vin. Koka någon eller några minuter. Häll på vatten och koka i 15 minuter. Red av med 1 dl mjöl utspätt i lite vatten. Koka 5 minuter till. Slå i grädden och koka ytterligare 5 minuter. Lägg i den tärnade fisken. Sjud allt i 5 minuter. Se upp så fisken inte kokar sönder. Vid servering lägges lite räkor i botten på en djup tallrik. Grytan slås sedan ovanpå. Blanda alla ingredienserna till aiolin och servera till.

Serveras med:
Aioli
Vitt bröd
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 45 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-07-19 19:08
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/511