Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Flamberade räkor
Ingredienser:
400 g räkor skalade (stora) eller 1 kg oskalade
1 msk gul lök hackad
1 msk smör
80 g champinjoner
0,5 g saffran (1 påse)
1 tsk curry
2 msk Pernod
1,5 dl vispgrädde
0,5 dl hummerfond
koncentrat på flaska
0,5 dl finhackad persilja
0,5 dl finskuren dill
Gör så här:
Skiva och lägg i champinjonerna. Tillsätt saffran och curry och fräs en stund till. Rör ner räkorna och häll på Pernod och hetta upp. Tänd på och låt brinna ut. Skeda ur räkorna och tillsätt sedan grädden och hummerfonden. Koka ihop till en simmig konsistens. Smaka av. Rör ner räkblandningen samt dill och persilja. Servera gärna på varma tallrikar.

Kom ihåg vid flambering!
Att elden kan slå upp högt så akta taket.
Släck ALDRIG eld i matfett med vatten.
Ha ett tättslutande lock i närheten så du kan kväva elden i pannan om olyckan är framme.

Serveras med:
Ris
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Fredagstips: 1999-05-27
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-21 00:32
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/513