Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Hälleflundra med dill, räkor & hackat ägg
Ingredienser:
500 g hälleflundrafilé
200 g skalade räkor
3 kokta ägg
1 knippe dill
3,5 dl vatten
1 tsk salt
5 pepparkorn
1 msk citronsaft
100 g smör
1 citron
Gör så här:
Skär hälleflundran i 4 skivor. Hacka det kokta ägget och hälften av dillen. Koka upp vattnet tillsammans med pepparkornen, salt och citronsaften. Lägg i fisken och låt den sjuda på svag värme i 4 minuter. Koka upp smöret. Lägg upp fisken på varma tallrikar och strö över hackat ägg, räkor och dill. Garnera med citronklyftor och dillkvistar. Servera med det smälta smöret.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 30 min.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-12-10 07:53
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/528