Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Inlagda strömmingsflundror
Ingredienser:
600 g strömmingsfiléer
2 msk smör
persilja
dill
0,5 dl ströbröd
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
vitpeppar
smör till stekning
4 msk ättiksprit
2,5 dl vatten
3 msk socker
1 rödlök i skivor
6 kryddpepparkorn
1 tsk salt
Gör så här:
Börja med att blanda alla ingredienser till lagen (ättiksprit, vatten, socker, rödlök, kryddpeppar och salt) i en kastrull och låt den få ett uppkok. Låt lagen svalna. Hacka persilja och dill till fyllningen och blanda med smöret. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar på ett fat. Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidorna ut och en klick grönt kryddsmör emellan. Vänd flundrorna i ströbrödsblandningen. Bryn smör i en stekpanna och stek strömmingsflundrorna bruna på båda sidor. Lägg över flundrorna i ett djupt fat och häll genast ättikslagen över. Låt strömmingen stå kallt till nästa dag.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-17 21:16
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/533