Middagsdags
- 1069 recept samlade...
Klassisk dillsill
Ingredienser:
2 burkar inläggningssill
1 msk kryddpepparkorn
1 tsk hel svartpeppar
2 tsk hel vitpeppar
2-3 lagerblad
10 nejlikor
3-4 gula lökar
1-2 morötter
4 msk finhackad färsk eller fryst dill
4,5 dl socker
3 dl vatten
1 dl ättiksprit 12%
Gör så här:
Koka upp socker, vatten och ättiksprit. Rör om så sockret löser sig och låt sedan lagen kallna helt. Skölj sillfiléerna några minuter i rinnande kallt vatten. Torka av dem på hushållspapper och skär drygt cm-tjocka bitar. Skala och dela löken i fyra klyftor. Strimla den sedan tunt Skala moroten. Fortsätt skala långa fina strimlor av hela moroten. Stöt kryddorna i mortel. Varva nu sill, lök, morot, kryddor och dill i stor burk eller skål. Häll över lagen och täck väl. Ställ kallt minst ett dygn, gärna två.

Serveras med:
Kokt potatis
Antal: 4 portioner.
Tillagningstid: 24 tim.
Receptdatum: 2004-11-11
Utskrivet: 2018-08-18 14:49
Källa: http://www.middagsdags.se/recept/view/536